Michelle Kristensens mission: Sund aftensmad skal gøre danskerne sundere


Med sin nye bog ’Mission sund aftensmad’ vil Michelle Kristensen hjælpe danskerne med at få den sunde aftensmad hurtigt på bordet.


Hvorfor har du skrevet bogen her?
Min store passion er at gøre danskerne sundere og vise dem, at sund aftensmad sagtens kan være supernemt at lave og samtidig smage dejligt.
Den rette mad kan være den rene medicin for både krop og hjerne, og den forkerte mad kan være det modsatte og ælde kroppen før tid. Min passion er at udbrede kendskab til, at maden kan have magiske egenskaber, og at sund mad sagtens kan være enormt velsmagende og let at lave.


Hvorfor er det lige aftensmaden, du har taget fat i?

Aftensmaden til hverdag er den store udfordring for mange, der vil leve sundt. De fleste af os er travle og trætte, når vi kommer hjem og skal til at lave mad, og derfor kommer vi let til at springe over, hvor gærdet er lavest, og så ender vi alt for tit med fastfood eller noget mindre sundt fra fryseren. De rette måltider kan give en følelse af lethed og velvære, og mange vil måske også opdage, at deres krop ændrer sig størrelsesmæssigt, og at de får det bedre indeni.


Hvordan er retterne udvalgt?

Da jeg skulle lave opskrifter til bogen, kiggede jeg på, hvilke retter der oftest bliver serveret i de danske hjem, når det ringer ind til aftensmad. Undersøgelser viser, at det er retter som rugbrødsmadder, pizza, suppe, kylling med kartofler, gryderetter og pastaretter, der hitter. Og dem har jeg selvfølgelig med her i mange versioner. Jeg har givet dem et MK-tvist, så du med god samvittighed kan spise pizza, spaghetti med kødsovs, biksemad og burger. Alle retterne mætter godt, og du får masser af grøntsager – og jeg garanterer, at smagen også er i top.


Er det ikke besværligt?

Nej! I gennemsnit bruger vi danskere 15-45 minutter på at lave aftensmad – og faktisk er det kun 8% af os, der bruger så meget som 45 minutter. Det er måske ikke den store overraskelse, men rart for mig at vide, når jeg gerne vil lave opskrifter, der bliver brugt. Derfor er maden her i bogen hurtig at bikse sammen – det meste er i hvert fald. I nogle af opskrifterne skal maden stå i ovnen i 30 minutter, men forberedelsestiden er som regel under 30 minutter.


Og hvad er det så lige aftensmåltidet også kan:

Man taler så godt sammen over et dejligt måltid mad, og jeg kan godt lide tanken om at slutte dagen af med at gøre noget godt for sig selv. Desuden er det en vigtig stund på dagen, hvor man kan fylde kroppen med næringsstoffer og sikre, at maven ikke føles som en tung sten, som gør det svært at sove.

Om bogen:

I ’Mission sund aftensmad’ har Michelle Kristensen samlet 100 opskrifter på aftensmad, der smager forrygende, og som sikrer, at du får en masse grøntsager til din aftensmad. Her er sunde udgaver af danskernes yndlingsmad – fra pizza og pastaretter til måltidssalater og sandwich. Man behøver nemlig ikke at spise ensformigt og kedeligt, fordi man gerne vil leve sundt.

I bogen finder du også et kapitel med opskrifter på dressinger, sovs og snask, som gør det muligt at variere opskrifterne i det uendelige. Bare skift den ene dressing ud med den anden, eller server hummus til retten i stedet for sovs.

248 sider, kr. 270